12 000 зрители ще бъдат допуснати до трибуните на националния стадион

...
12 000 зрители ще бъдат допуснати до трибуните на националния стадион
Коментари Харесай

До 12 000 зрители ще бъдат допуснати до трибуните за финала на Купата на България

12 000 фенове ще бъдат позволени до трибуните на националния стадион " Васил Левски " за финала за Купата на България по футбол сред ЦСКА и
" Локомотив " Пловдив. Това оповестиха на брифинг министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Изискванията ще бъдат феновете да бъдат ситуирани през седалка и през ред, с цел да може да се спазят всички противоeпидемични ограничения и да не се застрашава здравето на хората. 

" В момента заповед, издадена от министъра на спорта и утвърдена след утвърждението на министъра на опазването на здравето, изисква всеки месец до 3-то число да бъдат показани пред медкомисия за всички участници в шампионата ", сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му тази мярка остава до привършване на изключителната епидемиологична обстановка в страната.

Припомняме, че ограниченията за броя на феновете по трибуните се смени няколко пъти. Първо беше оповестено, че стадионите могат да бъдат заети на 30% от потенциала, последва нарастване - на до 50%, и последно бе оповестено, че на футболни мачове може да участват до 1000 човека на бранш. Премиерът Бойко Борисов пък съобщи, че, поради неспазването на ограниченията за социална отдалеченост, не е изключено да бъде неразрешен достъпът на почитателите до трибуните. 

" Преди всеки мач, те би трябвало да подсигуряват с подписа си, че участващите в срещата са в цялостно здраве и в неспособност да заразят и да съставляват опасност за останалите състезатели. При диагностициране на случай с ковид от играч, футболист на даден тим, същият се отстранява краткотрайно от тима и към него се ползват плануваните наредбите заповеди и противоепидемични ограничения. За останалите състезатели на тима, треньори, длъжностни лица, се организира PCR тест, който би трябвало да бъде по условията два пъти в границите на три дни. В интервала сред двата PCR теста, които би трябвало да бъдат извършени, отговорност и гаранция за здравето на футболистите ще носят клубните лекари ", сподели още спортният министър.

Здравният министър Кирил Ананиев разгласи, че на този стадий не се чака стягане на противоепидемичните ограничения. И прогнозира, че през идващите дни ще има понижение на случаите на ковид у нас. 

Ананиев посочи, че след срещата при министър-председателя е изпратил писмо до управлението на БФС и до министър Кралев с съответни инструкции по повод организацията и спазването на противоепидемичните ограничения преди по време и след футболни надпревари с оглед да се опази здравето и сигурността на хората, които са на стадиона. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР